Вашингтон

США майже на п’яту частину скоротили державну допомогу Україні. Як повідомляє радіо «Свобода», 34 млн. доларів буде спрямовано замість підтримки державних програм неурядовим організаціям України.
Вашингтон не задоволений поясненнями Києва з приводу скандалу про можливі поставки українського військового обладнання, в тому числі «Кольчуг», Іраку. А загалом розмір фінансової допомоги Україні з боку США цього року міг би становити 220 млн. доларів.
Париж
Пілоти «Ейр Франс» розпочали страйк
Пілоти авіакомпанії «Ейр Франс» розпочали чотириденний страйк. Через це компанії довелося відмінити більш як двісті рейсів. Страйк, як очікують, триватиме до середи. Страйкарі вимагають підвищити платню.
Каракас
 Протести опозиції тривають
У Венесуелі, попри тимчасове припинення загального страйку, тисячі мешканців країни продовжують вимагати відставки президента Уго Чавеса. Домовленості про припинення страйку було досягнуто в п’ятницю. Та представники опозиції заявили, що вони згодні лише частково призупинити страйк і що й досі вимагають відставки Чавеса.
Аддіс-Абеба
Відкрито саміт  африканських лідерів
У столиці Ефіопії відкрито позачерговий саміт глав держав, які входять до Африканського союзу. На зустріч до Аддіс-Абеби прибуло майже двадцять президентів і ще стільки само країн направили на саміт делегації на чолі з прем’єр-міністрами. Серед гостей форуму Муамар Каддафі, президенти ПАР і Зімбабве Табо Мбекі і Роберт Мугабе. Головною темою обговорення на саміті буде складна обстановка у Кот-д’Івуарі, Сомалі і Демократичній Республіці Конго, де тривають громадянські конфлікти.
Відень
ОПЕК зменшить  видобуток нафти?
Міністр нафтової промисловості Лівії Абдулхафід Злітні заявив, що ОПЕК може знизити видобуток нафти у березні, якщо ціни на неї на світових ринках швидко падатимуть і попит залишатиметься стабільним.
Ділі
Причиною трагедії стала погана погода
Перші результати розслідування причин катастрофи російського вантажного літака Іл-76 у Східному Тиморі, що сталася минулого тижня, свідчать про те, що причиною аварії була погана погода і вкрай низька видимість.