Щиро вітаю вас, а у вашій особі всіх українських енциклопедистів із 75-річчям заснування провідного енциклопедичного редакційно-видавничого центру України.

Відзначаючи цю подію, ми віддаємо данину шани і вдячності тим, хто невтомною працею на національній енциклопедичній ниві щедро сіяв «розумне, добре, вічне», дбав про розвій української державності, зміцнення міжнародного авторитету України.
Кращі енциклопедичні видання, підготовлені вами і вашими колегами, — не тільки вірні порадники читацького загалу, своєрідний індикатор нашого інтелектуального потенціалу, а й потужна сила в утвердженні громадянського суспільства, розбудові демократичної, соціальної, правової Української держави. Своїм прикладом, здобутками у царині вітчизняного книговидання ви предметно доводите, що і за складних умов перехідного періоду можна зробити чимало корисного і необхідного для України.
Переконаний, колектив видавництва «Українська енциклопедія» імені М. Бажана спільно з широким авторським активом забезпечить вчасну підготовку і випуск на високому професійному рівні заповітної мрії не одного покоління українців — багатотомної Універсальної Української Енциклопедії. Нехай щастить вам у здійсненні омріяних задумів!
Многоліття вам! Зичу міцного здоров’я, невичерпних сил і енергії, подальших успіхів у виконанні своєї суспільно значущої місії.
З повагою, Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.