У середу під Крутами вшановували студентів та ліцеїстів, які 85 років тому віддали своє життя за вільну Україну в нерівному бою з більшовиками. Під Крути приїхали майже тисяча представників громадськості та політичних партій, зокрема від НРУ, УНП, «Собор», «Батьківщина», СДПУ(о), товариства «Просвіта», об’єднання «Жінки за майбутнє». Серед учасників мітингу були народні депутати України Віктор Ющенко, Іван Плющ, Геннадій Удовенко, Степан Хмара, Іван Заєць, Лілія Григорович та інші.
Представник Київської міської ради Олександр Кулик повідомив, що в столиці буде побудовано пам’ятник героям Крут, а також на їх честь назвуть одну зі столичних вулиць. Місцева влада планує на місці загибелі молодих героїв збудувати пантеон слави, який вінчатиме каплиця.
Виступаючи на мітингу, лідер «Нашої України» Віктор Ющенко зазначив, що всіх присутніх покликав «один мотив — боротьба за Україну, який був актуальний і в 1918 році, і нині». «Ми, демократичні сили, повинні перегорнути всі ті сторінки, які нас роз’єднували, — сказав він, — ми повинні зрозуміти, що у нас одна цінність на всіх — Україна».
Пам’ять героїв Крут вшанували і в Києві на Аскольдовій могилі, де поховано тіла 30 загиблих юнаків.