Смолоскип, запалений у місті-герої Волгограді на честь інших міст, що мають почесний статус Героя, урочисто передано в Керч. Цей символ братства і героїзму було вручено на науково-практичній конференції, присвяченій знаменній даті — 60-річчю розгрому фашистських військ під Сталінградом. У Керченському історико-культурному центрі, де відбулися конференція і концерт для її учасників, вирішено залишити реліквію на вічне зберігання.
Нині в Керчі проживають 77 учасників Сталінградської битви. Управління праці та соціального захисту Керченського міськвиконкому взяло на себе турботу про «сталінградців» і відвідання їх удома.
Переправу оновлюють
У рамках спеціальної економічної зони «Порт-Крим» освоєно більш як 60 тисяч доларів. Затверджено генеральний план забудови районів п’ятого складу і Керченської поромної переправи. Проект пройшов усі види експертиз. Проведено геолого-розвідувальні роботи. Виконано вертикальне планування ділянок. Укладено договір з генеральним підрядником —турецькою фірмою «Гюр-Іншаат» про будівництво торговельно-виробничого центру та облаштування інфраструктури території СЕЗ «Порт-Крим». З Туреччини доставлено сім одиниць будівельної техніки. Рішенням сесії міськради землю передано адміністрації СЕЗ.
Згідно з планом, біля поромної переправи з’являться виробничі об’єкти, буде споруджено потужні підприємства з виробництва взуття, одягу, текстилю, складання телевізорів тощо. Перспективою роботи в СЕЗ зацікавилося понад чотири тисячі фірм і банків США, Німеччини, Туреччини, Великої Британії та інших країн. Багато хто з них уже готовий вкласти кошти. Наступний крок — протоколи намірів, переговори.
Спадщину збирають по крихтах
У Керчі відбулася практична конференція кримськотатарського благодійного фонду «Йилдиз», присвячена відродженню культурної спадщини народу. В її роботі взяли участь члени місцевих відділень Асоціації працівників освіти «Маарифчі», ліги юристів «Ініціум», ліги кримськотатарських жінок, Тюркського культурного центру, міського та сільського Войковського меджлісів, молодь міста — студенти керченських вузів.
Відбулася велика зацікавлена розмова — зокрема, про відкриття культурно-просвітницького центру, в якому кримськотатарське населення Керчі могло б вивчати свою рідну мову, брати участь у відродженні культури, мистецтва, національних видів спорту, пізнавати спадщину народу, організовувати зустрічі з цікавими людьми.
Цифри і факти
Керч — одне з небагатьох міст Криму, що має за підсумками роботи промислових підприємств у 2002 році зростання обсягу продукції. У діючих цінах з початку року воно становило 262,7 млн. гривень. Індекс звітного періоду до 2001 року — 15,4 відсотка.
Обсяг відвантаженої підприємствами Керчі продукції становить 241,5 млн. гривень.
З позитивним балансом попрацювали торік завод «Фрегат», ЗАТ «Керченський склокомбінат», УПП УТОС компанія «Контур», фірма «Родос», судноремонтний завод, хлібокомбінат та інші підприємства.