Перепелиним яйцям, крім їх цінності як продукту харчування, фахівці приписують лікувальні властивості. Наука підтверджує їхню стимулюючу дію за сексуальних розладів.

Багато хто в країнах Західної Європи впевнений, що ці яйця діють краще віагри. А болгари винайшли навіть спеціальний коктейль, який називається «Молодість»: змішуються 120 грамів коли, 20 грамів коньяку чи рому, шматочок лимона, чайна ложка цукру і два свіжі перепелині яйця. До суміші додається газована вода. Той, хто скуштував чарівний напій, стверджує: ефект від нього разючий. Причина його чудодійної сили — в унікальних властивостях перепелиних яєць. Вони містять багато фосфору, заліза, мікроелементи, а також багаті на мінерали й вітаміни A, B1 і B2. Підприємливі болгари швидко зрозуміли перспективи справді «золотої курки». Сьогодні в країні діє дві сотні фермерських господарств, в яких утримується понад 200 тисяч перепілок.

Виявляють інтерес до цих птахів і в Україні. Тепер у нас не менше десятка підприємств займаються виробництвом і реалізацією перепелиних яєць. Одне з них — багатопрофільне виробничо-впроваджувальне акціонерне товариство «ПОИСК, А. С.», що розташоване в Антрацитівському районі на Луганщині. Що стосується утримання перепелів на тутешній фермі, співробітники підприємства спираються на науку. Звідси — висока стійкість птахів проти інфекційних захворювань, а отже, відпадає потреба у вакцинах, що дає можливість уникнути накопичення в їхньому організмі і яйцях лікарських речовин.