Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та праці у міжсесійний період продовжує роботу над законопроектами, які плануються для розгляду парламентом на третій сесії.
Як повідомляє Інформуправління ВР, планом роботи комітету передбачено підготовку близько 30 законопроектів. Це, зокрема, проект Трудового кодексу України, проекти законів про поширення дії Закону України «Про державну службу» на сфери охорони здоров’я та освіти; про підприємства, що здійснюють посередництво у працевлаштуванні громадян за кордоном; про іноземних робітників в Україні; про надання субсидій окремим категоріям громадян.
Комітет готує низку законопроектів про внесення змін до чинних законів, зокрема пропозиції до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності та контролю за сплатою внесків на соціальне страхування, до законів «Про зайнятість населення», «Про страхові тарифи на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», «Про колективні договори і угоди», до Кодексу законів про працю тощо.