Комітет ВР з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту і туризму провів «круглий стіл» про необхідність прийняття закону про Товариство сприяння обороні України (колишній ДТСААФ).

Народні депутати і регіональні представники товариства були одностайні в тому, що закон потрібен, а депутати які не підтримали документ (лише 172 народні обранці проголосували за законопроект), не мають достатньо інформації про організацію. Голова ТСОУ Володимир Дончак зазначив, що товариство — єдина громадська організація, яка сприяє матеріально-технічному забезпеченню підготовки призовників, і потребує державної підтримки. У товаристві працює 12 тисяч осіб, у тому числі 1650 офіцерів, які звільнилися з військової служби. Крім того організація займається підготовкою збірних команд України, які гідно представляли нашу країну на міжнародній арені. Скажімо, торік на чемпіонатах світу та Європи наші співвітчизники завоювали 233 медалі, в тому числі 76 золотих. Володимир Дончак переконаний, що розмови про зловживання торгівлею нерухомості товариства безпідставні, оскільки за 10 років із 5200 будівель, що належать ТСО, продано лише 55.

На переконання парламентаріїв, закон потребує доопрацювання, до якого треба залучити представників усіх гілок влади. Народний депутат Геннадій Самохвалов зазначив, що треба передбачити чітку систему контролю за діяльністю товариства і власністю. А Юрій Кармазін наголосив, що ТСОУ треба надати особливий статус, тому що користь від нього неоціненна.

Голова профільного комітету Катерина Самойлик запевнила: її комітет і надалі обстоюватиме інтереси товариства і зробить усе для того, щоб законопроект, який значно збільшить інвестиції, було ухвалено.