У конференц-залі готелю «Закарпаття» відбулася презентація книжки «Безпосереднє сусідство України з ЄС: закриті кордони чи нові імпульси до співпраці?», яка побудована на матеріалах міжнародного «круглого столу» експертів, що відбувся в Ужгороді наприкінці минулого року. Своїми думками на актуальну тему в ній діляться дипломати, експерти, митники, прикордонники, науковці Угорщини, Словаччини, Польщі, Росії, Німеччини, України та представники ЄС.
У книжці порушуються важливі проблеми європейських інтеграційних процесів, вплив розширення Євросоюзу на соціально-економічний розвиток і прикордонну співпрацю України з сусідніми державами; вказуються шляхи мінімізації негативних наслідків після введення візового режиму; в ній йдеться також про кордони та пункти перетину, технічну допомогу ЄС у розбудові прикордонної інфраструктури країн Центральної та Східної Європи.
Видана книжка Закарпатським філіалом Національного інституту стратегічних досліджень України за підтримки Регіонального бюро в Україні Фонду Фрідріха Еберта.
 
Ужгород.