Від сьогодні, упродовж трьох днів у виставковому центрі Рас-Аль-Хайм (Об’єднані Арабські Емірати) пройде перша національна виставка українських товаровиробників, значення якої важко переоцінити.
Не дивно, що на урочистому відкритті своєрідної презентації України в Об’єднаних Арабських Еміратах очікують прибуття Президента України Леоніда Кучми і Правителя Рас-Аль-Хайм, Його Величності, Шейха Сакр Бін Муххамед Аль Кассімі.
За інформацією організатора — Державної компанії зовнішньоекономічних зв’язків України в Афро-Азіатському регіоні «Атлас», країну репрезентуватиме майже 70 кращих підприємств галузей, орієнтованих на експорт. Найбільші розміри виставкової площі замовили потужні металургійні комбінати «Азовсталь», «Запоріжсталь», «Донецький металургійний завод». Ці акціонерні товариства переживають нині період технічного переозброєння, активно шукають нові ринки збуту своєї продукції, а вона здебільшого вже має міжнародні сертифікати якості Ллойда, Тюфа, Верітас.
Високопродуктивне устаткування з видобування, переробки та транспортування вуглеводнів та природного газу повезли до ОАЕ дочірні підприємства НАК «Нафтогаз України».
Машинобудування репрезентуватиме флагман галузі «Завод імені Малишева». А український ринок транспортних перевезень представлять, крім харківських літакобудівників, одразу кілька морських торгових портів — Південний, Одеський, Іллічівський. Свою заявку закріпитися на такому привабливому ринку зроблять ВАТ «АЗМОЛ» (виробництво олив, аналогів бітумів), Київський завод реле та автоматики (виробниче устаткування), ВАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» (розробка та виробництво засобів зв’язку і товарів народного вжитку) та інші виробники.
Виставки, які влаштовують на такому рівні, дають підприємствам чудову нагоду заявити про себе як про творців сучасної конкурентоспроможної на світовому ринку продукції.