У  селі Морському під Судаком автономна влада і меджліс мирно врегулювали напружений конфлікт довкола землі, яку протягом кількох місяців тримали захопленою місцеві кримські татари, щоб не віддати московським підприємцям, котрі намірилися збудувати там розважальний центр.

Гостре протистояння тривало з минулорічного вересня, відколи сільрада Морського (колишнього Капсіхора) ухвалила рішення надати московській фірмі «Центркнига» майже гектар елітного узбережжя.

Місцеві жителі, зокрема й слов`янського походження, сприйняли це як образу, адже в Морському багато років не розв’язується спільна для всіх житлова проблема.

У конфлікт, спровокований бійкою між кримськотатарською і слов`янською молоддю, втрутилася місцева козацька громада, 150 представників якої влаштували нову бійку.

16 січня відбулося відразу два велелюдні мітинги: мусульманського та слов’янського населення. Оптимального виходу з конфлікту шукала створена узгоджувальна комісія. Ситуацію вдалося розрядити, стабілізувати і перевести в площину перемовин. Верх отримали розсудливість і відповідальність.