Представництво Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові оголосило унікальний конкурс для громадських організацій. Цього разу конкурсантам пропонується знайти оригінальний спосіб розв’язання якоїсь суспільно значущої проблеми задля посилення ролі громад та покращання якості життя громадян.

Для цього організаціям необхідно представити до 28 лютого нинішнього року коротку форму заявки, де буде окреслено ідею та обгрунтовано (в межах 100 слів, як зазначено в самій формі заявки), чому вона є інноваційною. В березні міжнародне журі від Світового банку визначить переможців першого півфіналу: по 15 організацій від кожної з трьох країн. А потім у Мінську відбудеться фінал, де і оберуть найкращих. Переможці цього конкурсу отримають гранти на суму від 7 до 15 тисяч доларів на втілення в життя своїх ідей. Загальна сума грантів конкурсу становить 260 мільйонів доларів.

У рамках таких своєрідних змагань розігруватиметься досить цікава номінація — «Три країни — одна команда». Обсяг гранту в цій номінації становить 40 тисяч доларів, а термін реалізації — 18 місяців. Її особливість полягає в тому, що ідея для конкурсу має бути запропонована спільно організаціями України, Білорусі та Молдови.

Слід зазначити, що подібний конкурс проводився Світовим банком в Україні 2001 року. Тоді 15 українських організацій отримали фінансову підтримку для реалізації своїх проектів на загальну суму 165 тисяч доларів.