МАГАТЕ збирається просити Раду Безпеки ООН продовжити мандат інспекторів в Іраку. 27 січня інспектори мають подати до РБ доповідь про свою діяльність у цій країні.
Тим часом США звернулися до НАТО з проханням про надання їм «обмеженої» допомоги в разі проведення воєнної операції проти Багдада.
В Іраку усвідомлюють ту загрозу, яка щодень стає дедалі очевидною. Про це вчора заявив журналістам іракський посол в Україні Музхер Н. В. Аль-Дурі, наголосивши: «Система захисту Іраку для нас задовільна. Нам буде важко з повітря, але на землі народ захищатиме себе до останньої краплі крові». Стосовно воєнних союзників Багдада посол відповів, що Ірак захищатиметься самотужки, а союзниками Багдада є всі люди, котрі виступають проти війни.
Щодо інспекторів ООН, то, як запевнив журналістів посол, Ірак продовжить співробітництво з ними, хоча й не розуміє, що вони там шукають: «Вони, мабуть, бояться, що ми сховали ядерну зброю в кишені». На запитання «ГУ» про тисячі іракців, яких на військовій базі в Угорщині готують до війни проти Іраку, Музхер Н. В. Аль-Дурі відповів: це частина пропаганди і ці люди нічим не відрізняються від терористів. «Ми не боялися США, не злякаємося і цих трьох тисяч», —підкреслив він.
Крім того, посол назвав позитивним явищем майбутній візит Президента України до країн Перської затоки і висловив побажання побачити Леоніда Кучму в Іраку. Стосовно ж «Кольчуг» і понтонних мостів іракський дипломат висловив думку, що це все підступи американців, а у відповідь на наполегливіші запитання запропонував журналістам поїхати і пошукати їх в Іраку.