У Кам’янці-Подільському встановлено цифровий безплівковий флюорограф, пропускна здатність якого 150 осіб на годину. Обстеження проводитимуться безплатно.
Такий рентгенапарат — до речі, єдиний в області — коштував міському бюджетові 720 тисяч гривень. 2003 рік, за свідченням міського голови Олександра Мазурчака, має стати роком реформування міської системи охорони здоров’я та створення мережі сімейної медицини.
Інтернет —ключ до знань
Нещодавно в двох центральних бібліотеках Кам’янця-Подільського — дорослій та дитячій — відкрилися безплатні Інтернет-центри. Комп’ютерне обладнання, програмне забезпечення, підключення до світової інформаційної мережі на два роки кам’янчани отримали, вигравши конкурс серед 70 українських книгозбірень, який проводило Посольство США в Україні.
На сьогодні міські бібліотеки фінансуються лише на 26 відсотків від потреби. Зате прибутки від платних послуг дають на 12 тисяч гривень щорічно. Безплатний доступ до Інтернету може значно збільшити нині 30-тисячні лави читачів, вважають бібліотечні працівники. Отож бібліотекарі починають формувати нові, на електронних носіях, запасники та налагоджувати співробітництво з колегами всього світу.