Нинішнього року однією з найважливіших для кам’янчан буде реалізація програми розвитку підприємництва, ініціатором прийняття якої торік виступила Спілка промисловців та підприємців, очолювана директором електромеханічного заводу Леонідом Дьяконовим. Три варіанти, надані спілкою, асоціацією «Роботодавець» та управлінням економіки міськвиконкому, об’єднали в один. Щоб зміцнити свої позиції та об’єднати потенціал міста і району, спілка стала міськрайонною, а в міській раді тепер буде фракція промисловців.

Гордість регіону
Із Семеном Дарчуком, генеральним директором ВАТ «Подільський цемент», Україна тепер може познайомитися, розгорнувши недавно виданий перший український біографічний довідник «Лідери регіонів». У номінації «Гордість регіону» — його ім’я як керівника підприємства, що є лідером цементної галузі держави. Адже кожна п’ята тонна українського цементу — з Кам’янця-Подільського.
Як багаторядний рух
Через три райони Хмельниччини — Кам’янець-Подільський та місто, Новоушицький, Чемеровецький — проляже відгалуження магістральної волоконно-оптичної лінії зв’язку «Поділля». Понад сотню кілометрів мережі прокладено в незвичних умовах — через плесо Дністра шириною 370 метрів та під руслом річки Смотрич на глибині 2—5 метрів, у скельних породах Товтрового кряжу. Як повідомив директор центру електрозв’язку № 5 Геннадій Ковальчук, кардинально нову якість послуг тепер можна порівняти з багаторядним рухом на дорогах замість однорядного.
Боїться прозорості корупція
Місто Кам’янець-Подільський включено до реалізації в нашій державі американської програми «Партнерство за прозоре суспільство», мета якої — активізувати громадськість у боротьбі проти корупції в Україні.