Творець знаменитої «Попелюшки» Шарль Перро народився 12 січня 1628 року в Парижі. Його брат Клод, за освітою лікар, був одним із архітекторів, що будували Лувр. Франсуа Перро (1572—1657) відомий як автор «Демонології» та трактату про демонів. А ще в сім’ї Перро були балетмейстери, археологи, скульптори.
Сам Шарль спершу займався адвокатурою, згодом був на державній службі. Проте справжню славу Шарлю Перро принесла література, зокрема збірка «Казки матінки моєї Гуски». Це були знамениті «Спляча красуня», «Червона Шапочка», «Кіт у чоботях» та інші. Малопомітний державний службовець ознайомив освічену громаду з поетичними творами простого народу.
Свого часу Шарль Перро виступив з критикою класичного мистецтва, зокрема античного. Це обурило Буало й Расіна — почалася справжня літературна війна. Втім, закінчилася щасливо: 1671 року Шарля обрано членом Французької академії. Його перу також належать вірші легкого змісту, дидактичні поеми та збірка біографій. Помер Шарль Перро 16 травня 1703 року. Образи його казок стали блукаючими втіленнями фантазії, пригод та доброго французького гумору.