Сноуборд. Зі спеціального трампліна заввишки 30 метрів, установленого на території Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у Києві, стрибуни на сноубордах демонструватимуть найскладніші акробатичні трюки в польоті.
Як повідомили в оргкомітеті Bіg-Aіr, у змаганнях, котрі розпочнуться 18 січня о 17.00, участь візьмуть понад десяток провідних спортсменів з «найпросунутіших» у цьому виді спорту країн Європи — Швейцарії, Фінляндії, Норвегії, Німеччини та Росії.
Такі змагання нещодавно відбулися в Москві, Стокгольмі, Празі, Варшаві, Відні та Ризі. Турнір Bіg-Aіr у Москві проходив на Красній площі і зібрав десятки тисяч глядачів.
Зазвичай ці видовищні заходи відбуваються в центрах великих міст (де і встановлюються трампліни) і включають у себе власне змагання та супутні розважальні акції. Для проведення турніру Bіg-Aіr у Києві потрібно буде майже 200 тонн металевих конструкцій, 150 тонн снігу, 30 кіловат звуку і потужну світлотехніку (прожектори, проектори тощо).
Окрім акробатичних стрибків з трампліна, глядачі побачать виступи скелелазів, майстрів зимового велотріалу, лижників new school. Також розважатимуть публіку й відомі MC і DJ-ї, добре знайомі музичні колективи, зокрема, шанувальники екстриму група «Тартак» на чолі з Олександром Положинським.