Сильні снігопади в багатьох регіонах змусили мобілізуватися не тільки комунальні служби. Протягом двох днів корпорація «Київавтодор» висипала на вулиці столиці 3,8 тис. тонн солі, 980 тонн суміші солі й піску й 65 тонн дрібного щебеню. А близько 19 тисяч осіб і 4 тисячі одиниць техніки вийшли на розчищення автомобільних трас країни від заносів. Руку допомоги комунальникам протягнули в МНС. Шість аварійно-рятувальних загонів цього міністерства зі своєю потужною інженерною технікою працюють на дорогах і вулицях Закарпаття, Кіровоградської, Київської, Волинської, Харківської та Вінницької областей.

Негода спричинила чимало ДТП. Є й з тяжкими наслідками. На трасі Дніпропетровськ —Запоріжжя, поблизу райцентру Федорівка, зіштовхнулися два пасажирські «Ікаруси». На слизькій дорозі водій одного з них не впорався з керуванням. На великій швидкості автобус зіштовхнувся із зустрічним «Ікарусом» і звалився в кювет. На місці загинули студент, громадянин Катару, й двадцятирічна жителька Дніпропетровська. Ще одна молода жінка померла в реанімації.
Через морози почастішали пожежі. Так, позавчора в Києві їх сталося 14. Загинула одна особа.
Небесна канцелярія внесла корективи в роботу аеропортів. Тимчасово їх закрито у Вінниці, Кіровограді, Хмельницькому, Полтаві, Кривому Розі, Сумах, Херсоні й Миколаєві.