13 січня, у другій половині дня, у Верховній Раді України відбудуться парламентські слухання про дотримання вимог природоохоронного законодавства. До участі в них запрошено представників органів державної влади, місцевого самоврядування, наукових установ та громадських організацій.

Комітет із питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендував парламенту схвалити за підсумками слухань проект постанови Верховної Ради про заходи Кабінету Міністрів України стосовно виконання законодавства про мінімізацію збитків від руйнівної дії паводків і повеней, захист населених пунктів, народногосподарських об’єктів і земель від шкідливої дії вод. Цей документ розглядатимуть на дні уряду в парламенті 14 січня.
На засіданні комітету народні депутати зазначали, що щорічні соціально-економічні збитки від катастрофічних паводків, повеней та підтоплень територій становлять понад 220 млн. гривень, а екологічні — майже 77 млн. гривень. Тому потрібна цілісна система заходів правового, економічного та організаційного характеру. Кабінету Міністрів запропоновано впродовж цього року розробити проекти законів про екологічну (природно-техногенну) безпеку, а до 2004-го — Кодекс цивільного захисту населення та пропозиції стосовно створення Загальнодержавного фонду природно-техногенної безпеки, Програму комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса. Місцевим органам виконавчої влади, вважають народні депутати, слід передбачити в місцевих бюджетах кошти на реалізацію регіональних програм із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.