Днями делегація Західного та Північного оперативних командувань Збройних Сил України відвідала військовослужбовців національних частин україно-польського та бельгійсько-румунсько-люксембурзько-українського миротворчих батальйонів у Косово.

Крім представників Львівської, Дніпропетровської й Житомирської облдержадміністрацій, з Різдвом військовиків вітало також духовенство різних конфесій. Єпископ УГКЦ Михаїл освятив каплицю, яку збудували наші миротворці у таборі Бреза. А заступник командувача військ Західного оперативного командування з виховної роботи генерал-лейтенант Людвіг Коберський вручив нагороди й подарунки не лише українським миротворцям, а й польським. Святкову церемонію відвідав і бригадний генерал США Деніел Кофі —командир багатонаціональної бригади миротворчих сил у Косово «Схід», який високо оцінив роботу українців.
Завдяки підприємцям, які входили до складу делегації, без подарунків не залишився жоден солдат. Комусь із хлопців у військовій формі теплий домашній затишок рідної України нагадав різдвяний обід, а комусь — відео-лист (касета із записом поздоровлення від батьків, рідних і близьких).
За інформацією прес-служби Міністерства оборони, від початку серпня (після проведення ротації національної частини спільного українсько-польського миротворчого батальйону Укрполбат) наші військовослужбовці провели понад 70 конвоїв. Під час них було супроводжено до місць призначення майже 1200 автомобілів та близько шести тисяч місцевих мешканців. Українські миротворці разом з американськими і польськими військовиками взяли участь у низці операцій.
Командир Укрполбату майор Сергій Карнаушенко, дякуючи за теплі привітання, запевнив, що українські миротворці з честю й гідністю виконуватимуть свої обов’язки.
Київ—Косово—Київ.
Фото Олександра КЛИМЕНКА.