Студентські ігри. З 16 по 26 січня в італійському місті Тарвізіо відбудеться ХХІ Всесвітня зимова універсіада. До італійських Альп вирушає і збірна України (80 атлетів — 57 чоловіків, 23 жінки та ще 19 тренерів), представлена студентами 15 вищих навчальних закладів із семи регіонів країни. Вони змагатимуться у дев’яти видах програми — лижних перегонах, біатлоні, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, шорт-треку, сноуборді, хокеї.
Як повідомив кореспондентові «Голосу України» перший заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Микола Золотаревський, за традицією попереду Національний університет фізичного виховання і спорту — 25 атлетів, Сумський державний педагогічний університет — 12, Чернігівський державний педагогічний університет — 10, Національний технічний університет «Київський політехнік» — 10...
На двох попередніх універсіадах українські студенти виступили гідно. Чемпіонами і призерами були хокеїсти, лижники, біатлоністи.
Участь наших спортсменів на аренах у Тарвізіо (до речі, на цих базах відбуватимуться змагання Олімпіади-2006 у Турині) стала можлива завдяки фінансовій підтримці Міністерства освіти і науки України. Велику організаційну роботу провели Комітет фізичного виховання та спорту МОН України і спортивна студентська спілка України.
Учора в МОН України відбулися прес-конференція і проводи наших атлетів до Італії.
Три влучення в «десятку»
Гандбол. Чоловіча українська збірна після двох перемог над командою Нідерландів завітала до Естонії. Там вона провела третій матч групового відбіркового турніру чемпіонату Європи-2004. Наші гандболісти взяли гору над естонськими — 27:17.
Замість канікул у Парижі...
Футбол. За повідомленням румунської газети 
ProSport, власник бухарестського клубу «Стяуа» Джиджи Бекалі лише з преси дізнався про поїздку до Києва гравця його команди, центрального оборонця Юліана Міу.
«Міу поїхав до України на свій страх і ризик, нікого не попередивши. Але це не проблема. Ми не збираємося вдаватися до карних заходів. Нехай нам заплатять чотириста тисяч доларів відпускних за Юліана, і він може їхати на всі чотири сторони. Мене не цікавить, скільки «Динамо» заплатить за нього. Прошу тільки чотириста тисяч доларів, і доста! Якщо сума трансферу вища, нехай забере собі решту. Але якщо до 13 січня проблема не вирішиться, тоді футболіст мусить з’явитися на тренування молодіжної команди...»
«Міу нині на канікулах і може їхати куди завгодно, хоч до Парижа. Може вести переговори з будь-якою командою, але має спитатися дозволу», — додав президент «Стяуа» Віорел Паунеску.
Агент футболіста Іон Бекалі заявив, що Міу вже пройшов у «Динамо» медобстеження. І якщо він не підійде тепер, то перейде влітку, коли завершиться його контракт у Бухаресті.
Цікаво, що Міу у «Стяуа» зажив слави скандаліста — за порушення контракту зі спонсором команди. За відмову підписати новий контракт його не раз переводили до дубля. Восени за «неспортивну поведінку» йому вдвічі зменшували зарплату, а також оштрафували на тисячу доларів за сварку з виконавчим директором «Стяуа» Михаєм Стойкою.
Однак фахівці відзначають, що 27-річний Міу — добрий гравець з величезним досвідом.
До речі, «Динамо» (Київ) — не єдиний клуб, котрий цікавиться Міу. Болгарська газета «7 днів спорту» у вчорашньому числі вмістила інформацію, з якої стало відомо, що на Юліана накинув оком софійський ЦСКА. Якщо Міу не підпише контракт з киянами, то ЦСКА згодний придбати оборонця без попереднього огляду. Керівництво клубу із Софії погоджується і з трансферною ціною гравця в чотириста тисяч доларів.