Загалом Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій, за словами його голови Станіслава Гуренка, підготував до розгляду парламентом понад 25 законопроектів. Зокрема, наступного тижня народні депутати мають розглянути проекти законів про визначення суб’єктів права власності на розташоване на території України майно загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР, внесені народним депутатом В. Матвєєвим та Кабінетом Міністрів України. 
На думку народних депутатів, більшість положень зазначених законопроектів збігаються. Однак, на відміну від урядового, в депутатському законопроекті пропонується вивести із сфери дії закону майно колишніх республіканських та регіональних громадських об’єднань (організацій) і їх органів, які мали в УРСР статус юридичних осіб і за станом на 24 серпня 1991 року не входили до складу загальносоюзних громадських об’єднань. Крім того, в законопроекті народного депутата передбачається судовий порядок визначення суб’єктів права власності на розташоване на території України майно цих загальносоюзних об’єднань, тоді як в урядовому законодавчому акті це має здійснювати Кабінет Міністрів за поданням міжвідомчої комісії.
Парламент також має прийняти в першому читанні урядовий проект змін до Закону «Про підприємства в Україні», який встановлює критерії щодо віднесення підприємств до категорії мікропідприємств, малих чи середніх підприємств, залежно від обсягів річного валового доходу та середньооблікової річної чисельності працівників.
С. Гуренко також зазначив, що важливо підтримати в першому читанні урядовий проект закону «Про державні цільові програми». У ньому виписано механізм взаємодії органів законодавчої та виконавчої влади під час виконання державних цільових програм.