Знадобилося на це півтора року. А можна було все владнати, не забираючи у багатьох людей час, зберігаючи їхні нерви та спокій, за тиждень-два. Про що й писав у публікації під заголовком «Несумісність» за листом наших читачів «ГУ» ще 6 квітня цього року. Коротко нагадаю, про що йшлося.

На першому поверсі в під’їзді житлового будинку № 10 по вулиці Маршала Жукова в Одесі розташувалося кілька «контор»: ЖЕУ-204, відділ субсидій та каса комунальних платежів. Парадні двері, звісно, не зачинялися з ранку до вечора: йшли і відвідувачі цих «контор», і люди геть сторонні — бомжі, наркомани, випиваки. Мешканцям квартир це не могло подобатися: вони дбали, вкладаючи власні кошти, про чистоту й затишок на сходах, клітках, а прибульці, навпаки, — смітили та все псували. Ось і висували власники квартир вимогу: хай «контори» облаштують вхід з іншого боку будинку, тим паче, що він там передбачений, варто лише спорудити кілька сходинок та встановити надійні двері, а ми, мовляв, зачинимо свій під’їзд від сторонніх і заживемо спокійно й у затишку. Вимога цілком справедлива, що своїм листом підтвердив і Держбуд України. Та й Одеський міський голова видав розпорядження, щоб організації, розміщені на перших поверхах житлових будинків, мали окремі входи.
На все те, однак, керівники ЖЕУ-4, що змінювалися, жодним чином не реагували. Навіть на вимогу свого безпосереднього начальника —заступника голови Київської райдержадміністрації Миколи Клюшникова, який після публікації в «ГУ» зобов’язав обладнати новий вхід не пізніш як у серпні, начхали. Мешканцям будинку нічого іншого не залишалося, як удатися до крайнього заходу —влаштувати перед парадними дверима... пікет. Простіше кажучи, не впустити працівників ЖЕУ та інших організацій на свої робочі місця. Це, нарешті, вплинуло. Оперативно і сходинки спорудили, і двері встановили. Тепер службовці «контор», як і їхні відвідувачі, користуються своїм входом, а мешканці будинку —своїм. Як, власне, й мало бути з самого початку сусідства.
 
Одеса.