Відразу четверо претендентів мають намір поборотися за посаду президента Національного олімпійського комітету (НОК) України на період з 2002 по 2006 роки. Перевибори призначено на 20 грудня.
Під першим номером серед кандидатів значиться один з офіційних мільйонерів в Україні, президент Федерації важкої атлетики України, нині народний депутат, а в минулому дворазовий чемпіон світу у суперважкій категорії Анатолій Писаренко.
Його шанси на це місце доволі високі. І не тільки через гроші та депутатство, а хоча б тому, що останнім часом українські важкоатлети показують пристойні результати. І великий внесок у ці успіхи — саме пана Писаренка. Подейкують, що він надає чималу фінансову підтримку національній команді.
Хоча нещодавно під час зустрічі з представниками ЗМІ чемпіон світу-2002 у важкій вазі, киянин Денис Готфрід повідомив, що за свій титул отримав не так уже й багато — дві тисячі доларів...
На другій позиції за шансами стоїть легендарний олімпійський чемпіон, президент національної Федерації легкої атлетики, член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Валерій Борзов.
Далі — чинний президент НОК України, генерал Іван Федоренко. Найбільше дорікають йому за провал українських атлетів на зимових Олімпійських іграх в Солт-Лейк-Сіті, коли наші не виграли жодної медалі. Хоча керівники українського спорту тоді звинувачували кого завгодно: клятий грип, біатлоністок та їхніх тренерів. Після тих подій, за логікою, шанси Федоренка мали б дорівнювати нулю. Але...
Найменш відомим у цьому переліку кандидатів дехто вважає Миколу Марценюка, офіційна посада якого тепер — віце-президент Федерації бейсболу та софтболу України. Мовляв, що тут робити цьому «американцеві»? Однак не такий він і новачок. Свого часу очолював київську міську раду спортивного товариства «Гарт». Потім успішно керував спортивним відомством столиці. Зрештою, обіймав посаду першого заступника голови Держкомспорту України. А ще пан Марценюк — майстер спорту з вело.