Чемпіонат барменів України зібрав у столичному Палаці спорту справжніх поціновувачів цієї справи. Конкурс відбувся у рамках ІІІ фестивалю кулінарного мистецтва, організованого АТ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок». Енергійні господарі барних стойок підкоряли глядачів умінням зробити яскраве шоу зі звичайного змішування спиртних напоїв. Віртуозні конкурсанти демонстрували журі свої здібності в кількох турах: «класик» — одяг, напої, представлення коктейлів — усе за класичними вимогами жанру; «тест-налив» — уміння на око наповнити келих певною кількістю спиртного; «фристайл» — здатність яскраво, артистично приготувати й подати напій. Дії учасників конкурсу оцінювалися за міжнародними стандартами.
Переможцем чемпіонату став Олексій Федосов з Ялти. З ним бліцінтерв’ю нашого кореспондента.
— Олексію, скільки ви йшли до такої перемоги?
— Займаюся цією справою вже сім років. Починав у Сіверодонецьку Луганської області. Потім навчався в Києві у Міжнародному центрі барменів «Планета Z». Тепер працюю в Ялті.
— Чим для вас став цей чемпіонат?
— У кожного бармена є свої секрети майстерності. Якість кінцевого продукту — це те, до чого ми прагнемо. Але чемпіонат дав можливість з професійної точки зору оцінити вміння кожного бармена.
— Який напій найчастіше замовляють у вашому місті?
— Коктейль з еротичним присмаком у назві. Він коштує досить дорого — 150 гривень. Але не минає й дня, щоб його не замовляли.
— Ви знаєте на смак усі коктейлі, які готуєте?
— Звичайно, і навіть ті, що не готую.
— А як складаються стосунки бармена з алкоголем?
— На роботі, звичайно, пити заборонено. Однак, я думаю, більшість моїх колег обрала цю професію через те, що так простіше втримувати себе від випивки.