Мелодії «гітарної осені»

Завершився І всеукраїнський фестиваль «Одеська гітарна осінь». На ньому були представлені класична, джазова гітарна музика та фламенко. Місцем проведення музичного свята Одесу обрано не випадково: шестиструнна утвердилася тут іще в XІX столітті — набагато раніше, ніж в інших містах Російської імперії, а творчість деяких сучасних виконавців південної Пальміри високо поціновується знавцями. Протягом трьох днів учасники фестивалю, які з’їхалися з Києва, Харкова, Сімферополя, інших міст України, давали концерти у великій залі Одеської філармонії.
Кілера найняла... дружина
На Кривобалківському кладовищі під Одесою знайдено труп 45-річного матроса Одеського морського порту К. Затримано підозрюваного, раніше вже засуджуваного 47-річного І., який зізнався у скоєнні злочину і відтворив картину вбивства. За словами затриманого, замовлення він одержав від 34-річної дружини матроса, громадянки М. із Придністров’я, яка пообіцяла йому «за роботу» 2500 доларів. А позбутися чоловіка вона хотіла, щоб одноосібно заволодіти його приватним будинком та іншим майном. Замовниця заплатила убивці тільки 525 доларів, решту пообіцяла віддати пізніше... Порушено кримінальну справу, ведеться слідство.
Крах «конвертаційного» центру
Працівниками Управління СБУ в Одеській області припинено протиправну діяльність нелегального «конвертаційного» центру. Він надавав підприємцям і бізнесменам послуги з переведення в готівку, конвертації та виведення коштів за межі України. Під час проведення оперативних заходів, повідомив прес-центр Управління СБУ, вилучено мільйон гривень, а також документи, що підтверджують протиправну діяльність вказаної групи осіб.
Замовники якістю задоволені
ВАТ «Одескабель» виграло тендер на виготовлення для АТ «Казахтелеком» великої партії кабелів телефонного зв’язку та волоконно-оптичних кабелів. Партнерам уже поставлено першу партію продукції, якою вони залишилися задоволені.
Скарби знаходять не лише під землею
Із дорогоцінним багажем — скарбами вагою 73 кілограми на суму понад 500 тисяч доларів — затримали в Одеському аеропорту трьох контрабандистів працівники Дніпропетровського управління СБУ та Одеської регіональної митниці. У валізах зловмисників насипом лежали ексклюзивні ювелірні вироби із золота — ланцюжки, брошки, сережки та кулони тощо. В окремих пакунках були діаманти, смарагди, перли, інші коштовні камені й прикраси з них. Усе — вироби провідних європейських ювелірних майстерень з Голландії, Німеччини та Бельгії.