У  столичному Палаці спорту триває Х ювілейна міжнародна спеціалізована виставка «Інформатика і зв’язок—2002», девіз якої «Технології третього тисячоліття».

Її організаторами виступили Державний комітет зв’язку та інформатизації України, Міністерство промислової політики та компанія «Зовнішекспобізнес».

Упродовж кількох днів її відвідувачі зможуть ознайомитися з усіма новинками та науковими розробками у галузі телекомунікацій та інформатизації. А подивитися є на що. Адже в експозиції представлено продукцію більш як 220 компаній з 20 країн. Більшість із них — українські виробники та найбільші оператори зв’язку: «Укртелеком», «Укрпошта», «Утел». Є тут усе: від вишуканих чохлів для мобільних телефонів і спеціалізованої літератури до складних комп’ютерних систем. До слова, київська виставка за розмірами й кількістю учасників посідає друге місце після подібної московської. Планується, що її відвідають до 45 тисяч глядачів.

Під час офіційного відкриття перший віце-прем’єр-міністр України Олег Дубина, голова Комітету Верховної Ради з питань будівництва, транспорту і зв’язку, народний депутат Валерій Пустовойтенко відзначили необхідність таких акцій, які дозволять ще швидшими темпами розвивати цю стратегічну галузь.

Про це сказано і в привітанні Президента України Леоніда Кучми. Зокрема, підкреслено, що виставка стане серйозним внеском у підвищення конкурентоспроможності національних інформаційних розробок.

Приємний сюрприз підготував для користувачів Інтернету національний оператор зв’язку ВАТ «Укртелеком». У Києві та Одесі компанія почала надавати послуги безпарольного доступу до всесвітньої мережі за ціною 2,4 копійки за хвилину. Щоправда, сюди не входить вартість телефонної лінії, яка оплачується за тарифами на місцевий зв’язок. Як повідомив голова правління «Укртелекому» Олег Гайдук, нині цією послугою можуть скористатися мешканці Києва, Одеси і Харкова. А вже до весни планують впровадити цю систему і в інших містах-мільйонерах.