Керівники ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» у вівторок в Києві підписали установчі документи для створення «Міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортної системи України». Про це стало відомо не від української влади, а з прес-релізу «Газпрому».
Компанії внесуть до уставного капіталу консорціуму в однакових частках суму, яка на початковому етапі становитиме один мільйон доларів. На кошти, виділені засновниками, буде розпочато передінвестиційні дослідження, які планується завершити до літа 2003 року. Співробітники спільної компанії мають розробити ТЕО спільних інвестиційних проектів, знайти властиві схеми залучення інвестицій у розвиток української газотранспортної системи, а також представити розрахунки очікуваних податкових платежів до бюджету України.
Спільна компанія буде зареєстрована в Києві відповідно до вимог українського законодавства, повідомляє «Інтерфакс-Україна». А протягом двох найближчих тижнів буде обрано Раду засновників і призначено керівні органи компанії.