Комітет Верховної Ради з питань будівництва, транспорту і зв’язку рекомендував парламентові прийняти у другому читанні проект закону про внесення змін до Закону України «Про зв’язок». Члени комітету підтримали запропоновані авторами законопроекту доповнення стосовно скасування плати за вхідні дзвінки і встановлення лічильників обліку часу за телефонні розмови.

На спільному засіданні Комітету ВР з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму та міжфракційного депутатського об’єднання «Україна туристична» розглянуто проекти змін до Закону «Про туризм» та до статті 2 декрету Кабінету Міністрів «Про місцеві податки та збори» (стосовно граничного розміру готельного збору). Народні депутати одноголосно підтримали законопроект, що передбачає істотне зменшення готельного збору.

Комітет ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки підтримав проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2002 рік» (cтосовно підприємств буровугільного комплексу). Документом передбачається надати Мінпаливенерго право на виділення коштів у сумі 23 млн. грн. для виконання робіт з реформування підприємств буровугільного комплексу за рахунок видатків, що спрямовуються на реструктуризацію вугільної галузі.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламентові прийняти за основу в першому читанні проект закону про внесення змін до Закону України «Про державне оборонне замовлення», яким пропонується конкретизувати порядок розміщення оборонного замовлення на підприємствах—монополістах у разі, якщо його не вдалося розмістити за конкурсом.

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламентові повернути на доопрацювання авторам законопроект про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», що стосується регулювання сфери зовнішніх зносин місцевими органами самоврядування. Комітет наголошує, що стаття 35 цього закону вже передбачає повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі зовнішньоекономічної діяльності. Комітет пропонує інший законопроект, що також стосується питання регулювання зовнішніх зносин, — про внесення змін до закону «Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим», відхилити як такий, що суперечить нормам Конституції Автономної Республіки Крим.

Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій рекомендував парламенту прийняти в першому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (стосовно доходів та видатків бюджету). Законопроект розроблено з метою усунення суперечностей у законодавстві, що виникли у зв’язку з прийняттям Бюджетного кодексу, які необхідно врегулювати для виконання Державного бюджету України у 2003 році.

За повідомленням Інформаційного управління ВР.