Бабуся Максима Думова — єдина рідна людина тяжкохворого хлопчика — звертається до всіх небайдужих із проханням допомогти дитині одужати.
— Мій п’ятирічний онук проходить тяжке лікування від страшної онкологічної хвороби — лімфобластного лейкозу (раку крові) — у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні, — розповіла Валентина Баркая. — Щодня Максимко переживає дуже сильний біль і стрес: йому ставлять крапельниці, роблять уколи. Маленький організм щодня поглинає величезну кількість важких хімічних препаратів. Якби я могла змінити це і прийняти на себе його біль! Та навіть моя велика любов не здатна полегшити його страждання.
Хлопчик росте без батьків, а в опікуна немає можливості самотужки впоратися з бідою, бо навіть продати нічого. А препарати неймовірно дорогі, і їх треба дуже багато на курси хіміотерапії. Якщо все пройде успішно, то є надія, що не знадобиться пересадка кісткового мозку. А ця операція коштує близько 150 тисяч доларів. Таких грошей бабусі самій не зібрати ніколи.
— Може здаватися, що діти багато чого не розуміють, але коли перебуваєш у лікарняній палаті гематологічного відділення і заглядаєш в повні болю та страху і водночас надії на «всемогутніх» дорослих дитячі очі, душа завмирає, — розповідає зі сльозами Валентина Володимирівна. — Мій хлопчик сподівається на те, що бабуся й інші дорослі обов’язково йому допоможуть.
Особистий рахунок бабусі-опікуна:
«ПриватБанк» МФО 305299,
ЗКПО 14360570,
№ рахунку 5168757242865592,
Баркая Валентина Володимирівна.
Телефон: 096-548-83-79.
P. S. Наразі до збору коштів на лікування Максима Думова долучилося ПАТ «Кіровоградобленерго».