На засіданні Комітету ВР з питань науки та освіти йшлося про виконання законодавства стосовно розвитку загальної середньої освіти в Україні. За словами голови комітету Станіслава Ніколаєнка, в основу відповідного проекту постанови про затвердження рекомендацій парламентських слухань під час проведення «підсумків педагогічної наради» покладено сотні пропозицій від освітян з різних регіонів країни. Зокрема, документ передбачає джерела фінансування освіти та її розвиток. Це як «домашнє завдання» для виконавчої влади.
Члени комітету обговорили законопроект про спеціальні території підтримки інновацій у Дніпропетровській області, яким передбачено створення 10 територій для розвитку промисловості. Деякі депутати висловлювали сумніви у доцільності розташування таких зон у сільській місцевості. Натомість вони пропонували зробити інноваційними вже освоєні території, на кшталт «Південмашу». Цей законопроект комітет вирішив детально доопрацювати.
На розгляд народних обранців буде запропоновано законопроект про затвердження Національної програми підтримки молоді на 2003—2008 роки. Хоча, на переконання членів комітету, в документі відсутнє фінансово-економічне обгрунтування.
У законопроектах про внесення змін до Закону «Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх» пропонується заборонити продаж неповнолітнім вибухонебезпечних речовин, а також продовжити термін їхнього перебування у спецустановах до 15 років.