Наприкінці цього року холдингова компанія «Київміськбуд» планує почати освоєння нового будівельного майданчика на столичному житловому масиві Позняки.
Як повідомили УНІАН у холдингу, тут планується спорудити майже 130 тисяч кв. м житла, яке буде об’єднано у два житлові комплекси та один «крапковий» будинок.
Автор проекту Володимир Моспан зазначив, що обидва комплекси будуть багатосекційними: центральні секції досягнуть 36 поверхів, інші — до 23. У комплексах запроектовані 1—4-кімнатні квартири площею від 50 до 130 кв. м. Передбачено спорудження двох паркінгів на 340 і 250 автомобілів.
«На кожен об’єкт нам довелося отримувати індивідуальні рекомендації й технічні умови пожежного інституту, — сказав В. Моспан. — Ми сподіваємося, що наші «висотки» увійдуть у десятку перших будівель понад 30 поверхів, побудованих у Києві».
За інформацією представників інституту «Київпроект», які працюють з цим проектом, обидва комплекси буде виконано у формі трилисника, і в кожному з них розміститься майже 600 квартир вільного планування. Крім того, в безпосередній близькості від першого комплексу заплановано спорудження «крапкового» 23-поверхового житлового будинку площею майже 20 тисяч кв. м.
За словами В. Моспана, на цокольному і першому поверхах комплексів планується обладнати офісні приміщення, магазини, стоматологічну клініку, перукарню та інші об’єкти побутового сервісу. Поряд з будинками стоятимуть збірні павільйони, виконані з легких конструкцій, в яких буде облаштовано продовольчі та продуктові магазини.