Спільна акція «Голосу України»та Асоціації стоматологів Німеччини за сприяння Ротарі-клубу

Ангеліка Мозіх, лікар з Потсдама, кілька місяців тому приїздила до Черкас у приватних справах. Тоді й відбулося наше знайомство. Молода симпатична жінка розповіла, що, крім професійної діяльності, бере активну участь у роботі Асоціації стоматологів Німеччини. Ця громадська організація допомагає дітям-сиротам, знедоленим людям у багатьох країнах світу. За більш як 20 років свого існування «спілка милосердя», як ще називають асоціацію, зібрала майже 22 мільйони марок і побудувала на них притулки, початкові школи у Перу і Монголії, Чилі і Аргентині, Таїланді і Болівії. Європейським країнам — Хорватії, Боснії та Герцеговині, Румунії, Польщі  — німецькі лікарі допомагали стоматологічним обладнанням та медикаментами.

Коли мова зайшла про допомогу дитячим будинкам в Україні, пані Ангеліка відразу відгукнулася на пропозицію провести акцію милосердя спільно з нашою газетою. Тільки попросила також залучити до цієї справи черкаський осередок Ротарі-клубу. Тоді ми відвідали спеціальну загальноосвітню школу-інтернат у Чигирині, з’ясували, якої допомоги потребують діти-сироти, зробили фотознімки, і пані Ангеліка повезла їх для «звіту» своїм колегам. Згодом повідомила, що керівництво Асоціації стоматологів ухвалило рішення про виділення грошей для українського сиротинця.

І ось рівно за п’ять місяців (німецька точність!) Ангеліка Мозіх привезла до Чигирина 7 тисяч євро. З її участю у Черкасах було закуплено для всіх 150 вихованців інтернату теплі куртки, зимове взуття, постільну білизну, ковдри, матраци. Черкаське представництво Ротарі-клубу оплатило транспортні витрати на перевезення цього добра до дитячого будинку.

З нагоди акції милосердя, котра, до слова, проходила в день Віри, Надії і Любові, в школі-інтернаті відбувся святковий мітинг. Діти щиро й безпосередньо раділи обновам і подарували своїй благодійниці вишиті власноруч серветки. А ще — заспівали гостям пісень.

— Ми щиро вдячні пані Ангеліці Мозіх за цю велику благодійну допомогу, — сказав директор сиротинця Микола Петриченко. — Щоб одягти і взути наших вихованців, закупити постільну білизну і ковдри, з державного бюджету нам виділяють на рік лише 12 тисяч гривень. Цього дуже мало. Нам завжди бракує теплого одягу та взуття. Тепер, завдяки німецьким друзям, організаційній допомозі «Голосу України», наші діти будуть узимку в теплі і добрі. Велике вам спасибі!

Прощаючись, Ангеліка Мозіх запевнила, що співпраця, котра розпочалася з «Голосом України» та черкаським Ротарі-клубом, триватиме. І згодом ми розповімо читачам про новий спільний доброчинний проект.

Черкаська область.