Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнародних відносин рекомендує сесії розглянути законопроект про внесення змін до Закону про свободу совісті і віросповідання.

За словами першого заступника голови комітету Миколи Шульги, «делікатний» документ, зокрема, регулює відносини держави і релігійних конфесій, створює сприятливі умови для тих, хто не сповідує жодної релігії. Принциповим для комітету є назва цього закону, бо відповідно до 35 статті Конституції в ньому має розглядатися свобода не совісті, а світогляду. Отже, комітет наполягатиме на заміні або окремому тлумаченні поняття «свобода совісті». На вимогу Всеукраїнської Ради релігій комітет пропонуватиме розширити редакцію, відповідно до якої не лише у паспортах, але і в паспортних документах громадян не зазначатиметься їхнє ставлення до релігій.

На засіданні парламентського комітету було створено робочу групу, яка працюватиме над законопроектом про реабілітацію жертв політичних репресій, де, на переконання народних обранців, є багато суперечливих моментів. До того ж відповідно до Регламенту проект закону, в якому передбачено соціальний захист реабілітованих і членів їхніх сімей, відправлять на фінансово-економічне обгрунтування, оскільки для нових пільговиків потрібно передбачити в бюджеті чималі кошти. Крім того, свої висновки відносно документа зроблять Генеральна прокуратура, Служба безпеки та Міністерство юстиції.

Народні депутати також рекомендували народному депутатові Роману Зваричу відкликати свій законопроект (яким передбачено рівність чоловіків і жінок), оскільки він має лише декларативний характер.