Чемпіонат країни. Вища ліга. 12-й тур.

«Карпати» — «Ворскла». 3:0. 1 800 глядачів. Голи: Кабанов, 62, Мізін, 66, Лучкевич, 90+3.
«Оболонь» — «Кривбас». 0:1. 1 500. Римшин, 20.
«Поліграфтехніка» — «Волинь». 3:2. 3 400. Слюсар, 42, 78, Косилов, 56 — Сачко, 54, Столярчук, 59.
«Металург» Д — «Динамо». 1:0. 12 000. Закарлюка, 24. З поля вилучено: на 88-й хвилині динамівця Пеєва (удар суперника після зупинки гри) і на 90+2 хвилині донеччанина Пономаренка (два попередження).
«Металург» М — «Шахтар». 2:4. 12 500. Грибанов, 55, Поліщук, 59 — Бєлік, 21, Агахова, 26, Зубов, 42, Анікеєв, 74, у власні ворота.
«Чорноморець» — «Металург» Зп. 1:0. 3 000. Бобович, 82.
«Дніпро» — «Таврія». 2:0. 16 000. Венглинський, 33, 59.
«Металіст» — «Арсенал». 1:1. 8 500. Бермудес, 18 —Апхазава, 5. За обопільну бійку на 37-й хвилині з поля вилучено харків’янина Гольдіна і киянина Наконечного.
Цей тур, можна сказати, відбувався зі сльозами на очах. Усі його матчі, на жаль, почалися з хвилини мовчання. Напередодні в автомобільній катастрофі загинув форвард маріупольського «Металурга» і молодіжної збірної України Степан Молокуцко. Йому було лише 23 роки. Земля тобі пухом, Степане...
Серед подій, котрі привернули увагу, варто назвати прихід чемпіонату до столичного району Оболонь, де клуб з такою само назвою на своєму стадіоні зустрівся з криворіжцями. Цю споруду ще не добудовано. Зведено лише одну трибуну на півтори тисячі глядачів. Другою чергою передбачено будівництво ще однієї трибуни на п’ять-шість тисяч місць, даху над усіма місцями для сидіння та адміністративного корпусу.
А поки що «Оболонь» тимчасово приймає суперників на НСК «Олімпійський». То чому вирішили цей поєдинок провести вдома? Задовольнили прохання керівництва національної збірної не грати на головному полі країни. Як відомо, наступної суботи команда України вдома гратиме відбірковий матч Євро-2004 проти греків. Отож, зважаючи на це, варто поберегти газон на «Олімпійському».
Стосовно поєдинку оболонців з «Кривбасом», то він пройшов за рівної боротьби. Гості виявилися вдачливішими і скористалися помилкою господарів у захисті. Ще в середині першого тайму після передачі високий на зріст Борисенко скинув м’яча головою на Римшина, і той (також головою) точно пробив.
Петро Слободян — тренер киян — був, зрозуміло, засмучений.
— Шкода, що в першій в історії зустрічі на власному стадіоні, — сказав він, — ми не порадували своїх прихильників. Гірко програвати взагалі, і особливо в такому особливому поєдинку. Ми вчимося на власних помилках. На жаль, повторюємо їх. І це неважко зрозуміти. Адже переважна більшість наших футболістів не мають досвіду виступів у вищій лізі. Декого ми (з педагогічних міркувань) неодмінно переведемо до другої команди.
Другої поразки в чемпіонаті зазнало київське «Динамо», і знову в Донецьку. Як повідомив офіційний сайт столичного клубу, підопічні Семена Альтмана, котрі не особливо напружувалися в матчі Кубка УЄФА проти «Вердера», були значно свіжіші, ніж кияни.
Гості не встигли відновитися після поєдинку в Роттердамі. Вони так і не змогли дібрати ключі до оборони «Металурга», яка проти динамівців грає з особливою агресивністю і самовідданістю. Хоча вигідні моменти мали Леандро, Чернат, Гусін.
Під завісу поєдинку гра набула дещо незвичного характеру. На 87-й хвилині Чечер грубо збив Пеєва, а Пономаренко кинув м’ячем у динамівця. А той не стримався і відповів кривдникові потужним правим хуком. Киянин отримав червону картку.
А через кілька хвилин той самий Пономаренко після зіткнення з Несмачним, лежачи на газоні, вдарив динамівця ногою і відправився за Пеєвим.
На жаль, поза увагою арбітра Андрія Шандора залишився момент, коли Гавранчич дістав підлого удару в обличчя від Чутанга. Від гніву розлюченого серба камерунського провокатора врятували арбітр і Андрій Гусін, котрі переконали Горана втриматися від рукоприкладства...
Нарешті, про лідера. Чергову перемогу «Дніпрові» принесли два точні удари Олега Венглинського, який з десятьма м’ячами лідирує серед бомбардирів. От так би і в матчі проти греків.