Здебільшого старі люди потерпають від браку спілкування і ладні довіритися будь-кому, надто якщо їм обіцяють допомогу. За статистикою, більшість людей, старших за 65 років, має принаймні одне серйозне захворювання і чимало грошей витрачає на лікування. Крім того, двоє із трьох мешкають у старих будинках. Саме ці два чинники роблять літніх людей піддатливими на шахрайські оборудки. Нагадаємо деякі з них.

1. «Державний інспектор» заходить у помешкання, щоб перевірити стояки, тягу або електропроводку. Як правило, він обіцяє запросити товариша, який «по блату» зробить ремонт. Знайте, цей «блат» стане вам у копієчку.
2. Ви отримуєте разом із газетою вкладиш про нові чудодійні ліки. Не поспішайте віддавати останні гроші за препарат, якого, можливо, і в природі не існує.
3. Демонстратор продукції, прийшовши до вас додому, просить розписатися, нібито для того, щоб довести начальству, що він справді у вас був. Як свідчить практика, довірливий споживач, не прочитавши документ, підписує контракт на постачання товару, за який зобов’язується сплатити кругленьку суму.
Щоб уникнути таких обдурювань, користуйтеся послугами тих організацій, котрі вам добре відомі. Особливо остерігайтеся тих, хто наполягає на конфіденційності, — якщо оборудка вигідна, то чому ви не можете розповісти про неї друзям? Крім того, платіть лише на надані послуги. Будьте завжди трошечки недовірливим.