Декому вдається зробити щось цікаве самотужки, проте інколи будівельники-дебютанти готові віддати будь-які гроші, щоб після них якось виправили ситуацію.

Від самостійної роботи є певна фінансова вигода, проте варто врахувати додаткові витрати на ремонт, наприклад, на інструменти. А від співпраці з будівельником ви отримаєте гарантії якості й швидке виконання запланованого. Тож який варіант буде вигіднішим і зручнішим?

Переваги професійного підходу

Зазвичай майстри сантехнічної справи віддають перевагу роботі з визнаними брендами, тому в більшості випадків вони радять купувати товари від Хансгрое. Цей німецький виробник має позитивну репутацію, значний асортимент товарів для ванної кімнати і вирізняється відносно доступною ціною. До його асортименту входять найзатребуваніші категорії товарів:

● крани та змішувачі; 

● душові системи;

● гігієнічні душі;

● запчастини для сантехніки та багато іншого. 

Наявність якісного інструменту значно прискорює роботу будівельника на об’єкті, мінімізує ризики пошкодити чи зіпсувати матеріали, дає змогу використовувати прогресивні технології для досягнення найліпшого результату.

Монтаж цих пристроїв потребує певних знань і часу й може бути складним для новачка, проте майстер установить продукти Hansgrohe швидко і надійно.

Будь-яке оновлення має бути корисним

Якщо ви запланували, скажімо, оновити кахлі у ванній, є сенс відразу замінити і сантехніку, крани та змішувачі, дзеркало й інші значні елементи інтер’єру. Це достатньо витратно, але й ефект від змін буде суттєвим.

Але з мінімальним бюджетом ви зможете й самотужки та без особливих навичок покращити вигляд своєї ванної кімнати. Інколи можна внести кілька штрихів, що істотно покращують атмосферу, наприклад:

● встановити гігієнічний душ – цей сучасний прилад дедалі частіше з’являється в оселях українців і набуває неабиякої популярності;

● замінити шторку і душову лійку – це викличе відчуття свіжості й позбавить від безлічі бактерій, що розмножуються саме в цих місцях;

● приділити увагу освітленню – замінити плафони, організувати додаткове освітлення чи просто встановити більш потужні лампочки – це теж важливо для візуального сприйняття ванної кімнати.

Тож незначні оновлення можна і треба робити самостійно, проте більш суттєві зміни в інтер’єрі варто довірити професіоналам, щоб не зіпсувати дороговартісні матеріали і не витрачатися на потужні інструменти для їхнього монтажу.

Заощаджуйте час і сили на більш приємні справи

Якщо ви маєте досвід у будівництві, знаєтеся на брендах, вмієте обирати елементи інтер’єру, то, зробивши ремонт самотужки, заощадите значні кошти. Проте без відповідних знань ви, найімовірніше, витратите більше запланованого.

Незалежно від того, хто робитиме ремонт, експерти радять не намагатися заощадити на сантехніці – така економія зазвичай обертається зайвими витратами в майбутньому. Обирайте якісну сантехніку, фурнітуру, кахлі та інші елементи дизайну – вони забезпечать комфорт і безпеку кожного візиту до ванної кімнати.