Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики і земельних відносин вважає проект Державного бюджету України на 2003 рік таким, що суперечить вимогам чинного законодавства, і підлягає відхиленню. Таку ухвалу комітет прийняв на своєму засіданні.
На думку членів комітету, загальний обсяг пропонованого на 2003 рік бюджетного фінансування галузі в розмірі 1,515 млн. грн. є недостатнім. Депутати оцінили потребу агропромислового комплексу України в бюджетних коштах на наступний рік у сумі 2,5 млрд. грн.
Парламентарії зазначили, що проект Держбюджету не відповідає певним положенням чинного Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні», відповідно до якого в бюджеті держави мають бути передбачені кошти для запровадження механізму заставних закупівель зерна та створення інтервенційного фонду для стабілізації цін на зерновому ринку. Наголошувалося, що проект Держбюджету не передбачає витрат на обов’язкове страхування зернових та цукрових буряків з частковою компенсацією страхових платежів у розмірі не менш як 50 відсотків за рахунок бюджетних коштів. Народні депутати також звернули увагу на те, що у бюджеті-2003 заплановано недостатньо коштів для фінансування витрат з державної підтримки сільгоспвиробників через механізм компенсації ставок за користування банківськими кредитами і бюджетних асигнувань на підтримку тваринницької галузі, повідомляє інформуправління ВР.