Москва

У Кармадонській ущелині Північної Осетії тривають пошуково-рятувальні роботи на місці сходження льодовика. Представник оперативного штабу з ліквідації наслідків стихійного лиха повідомив учора вранці, що, за офіційними даними, знайдено 8 тіл загиблих, 27 осіб урятовано. Таких, що пропали безвісти, значиться 95 осіб. Шанси їх урятувати невеликі.
Амман
Не вірять у демократію в Іраку
Йорданія вважає неможливим використання військових баз своєї країни для проведення воєнної операції проти Іраку. Йорданський міністр закордонних справ Марван аль-Машер висловив сумнів у тому, що Сполученим Штатам удасться швидко перетворити Ірак на демократію, лише поваливши режим Саддама Хусейна. Міністр дав зрозуміти, що його уряд скептично ставиться до планів США стосовно Іраку.
Нью-Йорк
ООН — проти клонів
Спеціальний комітет ООН розпочав підготовку міжнародної угоди про заборону клонування людей. Уже створено робочу групу з підготовки проекту документа.
Токіо
Розповів про нашу енергетику
Міністр палива та енергетики України Віталій Гайдук виступив на заключному засіданні Восьмого міжнародного енергетичного форуму, що завершив свою роботу в японському місті Осака. Він детально поінформував учасників про нинішній стан розвитку енергетичної галузі нашої країни, про її зростаючу роль у підвищенні енергетичної безпеки європейського регіону.
За повідомленнями кореспондентів "ГУ" та зарубіжних інформагентств.
Путівник діаспорою
Поза межами України мешкає близько 20 мільйонів українців. Більшість із них не має змоги читати рідною мовою газети й слухати радіо, проте не втрачає зв’язків зі своєю Батьківщиною. Власне, це все, що ми про них чули. Для тих, хто хоче дізнатися більше, Інститут досліджень діаспори за сприяння Київської міськдержадміністрації та товариства «Україна—світ» видав довідник «Закордонне українство». В ньому зібрано адреси й телефони українських громадських організацій, а також книгарень, газет, музеїв, недільних шкіл, благодійних фондів, наукових установ і навіть брокерських контор, власниками яких є вихідці з України.
У каталозі можна знайти також координати наших диппредставництв за кордоном та органів державної влади України, які опікуються (чи, точніше, мають опікуватися) проблемами діаспори. Саме їм, а також громадським організаціям у багатьох країнах світу Інститут досліджень діаспори має намір безкоштовно передати більшу частину накладу довідника.