Найактивніших учасників молодіжних трудових загонів з 11 регіонів України відзначено почесними грамотами Державного комітету у справах сім’ї та молоді з нагоди 40-річчя студентського трудового руху.
Основна мета молодіжної трудової діяльності залишилася такою самою, як і 40 років тому, — виховання молоді. А ще — спілкування і поліпшення матеріального стану.
За словами голови Державного комітету у справах сім’ї та молоді Валентини Довженко, держава дедалі більше уваги приділяє молодіжному працевлаштуванню та відпочинку. Цього року вперше Державний комітет у справах сім’ї та молоді надав кошти для проведення договірної кампанії. Представники Асоціації трудових об’єднань молоді змогли укласти угоди про співпрацю з підприємствами південних областей — Криму, Херсона, Одеси, Миколаєва.
— Спочатку ініціативи трудових загонів сприймалися досить скептично. Але після того, як на підприємствах побачили роботу наших юнаків та дівчат, не залишилося сумніву, що така діяльність корисна для всіх, — зазначив президент асоціації Дмитро Ткач.