Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко вважає за необхідне якнайшвидше розв’язати низку невідкладних питань у торгово-економічних відносинах України та Росії.

Виступаючи на українсько-російському діловому форумі в Одесі, О. Зінченко, зокрема, наголосив на потребі контролю за виконанням досягнутих домовленостей, а також активнішого розв’язання проблем, які перешкоджають розвиткові взаємовигідної торгівлі, повідомив секретаріат заступника Голови ВР.
На думку заступника Голови Верховної Ради, потрібно також вирішити питання митного врегулювання, встановлення транзитних тарифів та режимів, місцевих податків і портових зборів.
О. Зінченко висловився за прискорення ратифікації російською стороною договору про створення зони вільної торгівлі між країнами СНД та підписання нової українсько-російської угоди про зону вільної торгівлі.
«В україно-російських відносинах немає проблем, які неможливо розв’язати. Важливо послідовно та поступально просувати їх урегулювання. Врешті-решт, усе залежить від доброї волі сторін та готовності до пошуку взаємоприйнятних компромісів в інтересах кожної держави», — заявив О. Зінченко.