Бокс
Наступної суботи в Київському цирку відбудеться великий міжнародний турнір серед професіоналів. І проводити його НЛПБУ (президент Михайло Зав’ялов) доручила своєму партнерові — новонародженій організації «Natіonal box promotіon».
Основний напрям роботи NBP — регулярне проведення турнірів у столиці та інших регіонах країни з участю і досвідчених майстрів, і перспективної молоді.
Разом із НЛПБУ та її головним тренером Олександром Ліхтером було здійснено відбір серед найяскравіших українських боксерів. З найкращими — 21-річним Вадимом Сафоновим (79 кг), 29-річним суперважковаговиком, чемпіоном України Володимиром Вірчисом та чемпіонкою світу та Європи Аліною Шатерниковою — вже підписано контракти. До речі, чарівна Аліна за сумісництвом ще й віце-президент NBP.
— Наша організація — одна з небагатьох, котрі матеріально підтримують спортсменів під час тренувального процесу та підготовки до турнірів, —каже президент NBP Вадим Бухкалов. — Наполегливо працюватимемо у справі популяризації професіонального боксу в Україні і подальшого просування наших боксерів на міжнародну арену. Не таїна, що для серйозних міжнародних поєдинків молодим українським атлетам бракує бойового досвіду. Тому до наших планів і входить регулярна організація солідних турнірів із залученням зарубіжних боксерів...
Один з них, як уже сказано, відбудеться 21 вересня. У програмі свята — сім поєдинків. Ми побачимо улюбленців уболівальників Олександра Ветуха, Андрія Куватова, кількох американців, росіян, грузина. Нарешті, головними подіями стануть титульні поєдинки. Вадим Сафонов проведе бій за звання чемпіона України з іншим киянином — Андрієм Кульпицьким. А Володимир Вірчис битиметься з Томасом Вільямсом (США) за пояс інтерконтинентального чемпіона за версією ІBC.
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.