Голові Кіровоградської обласної державної адміністрації Моцному В. К. копія — ЗМІ

Шановний Василю Кузьмовичу!

Політвиконком партії «Трудова Україна» вкрай стурбований і обурений тенденціями розвитку політичного протистояння у Кіровограді, спричиненого затяжними судовими процесами з приводу легітимності новообраного міського голови. Це протистояння вже призвело до розколу депутатського корпусу міської ради на так звані більшість і меншість й унеможливило нормальну роботу цього самоврядного органу.

Сьогодні у поствиборний конфлікт втягнуті не лише політичні партії, які безпосередньо змагались за крісло мера, а й регіональні мас-медіа, значна кількість населення обласного центру. Соціально-політична напруга в регіоні досягла небезпечних регістрів.

На превеликий жаль, керівництво обласної державної адміністрації впродовж виборної епопеї і після неї демонструє зневагу до законів України, які забороняють владі втручатися у виборчий процес. Упереджено-войовнича позиція облдержадміністрації не сприяє врегулюванню ситуації. У нас є достатньо фактів, які свідчать про те, що високі посадовці обласної влади свідомо провокують подальшу ескалацію соціально-політичної напруженості в місті.

За їх підтримки у підконтрольних владі кіровоградських засобах масової інформації розгорнуто масовану кампанію з дискредитації партії «Трудова Україна», паплюження її лідерів. Безпрецедентному адміністративному і психологічному тиску піддано регіональний партійний актив, зокрема, депутатів міської ради — членів «Трудової України», підприємців, а також наших симпатиків з числа службовців. Мало того. Днями в Кіровограді почалися кадрові політичні репресії. Так, зокрема, офіційний лист за підписом заступника голови обласної державної адміністрації С. Негоди з попередженням про звільнення з посади одержали генеральний директор КОКП «Ліки Кіровоградщини», депутат міськради, член нашої партії С. Хільченко. Причини звільнення надумані. І це тільки початок обіцяного владою наступу на членів депутатської групи «Кіровоград — за єдину Україну». Ми маємо також чимало фактів відвертого нищення бізнесу людей, які підтримували кандидата «Трудової України».

Шановний Василю Кузьмовичу!

Принагідно хотів би нагадати вам, що партія «Трудова Україна» на законних підставах брала участь у виборах міського голови, підтримуючи свого кандидата. Перемога, досить сумнівна, дісталася нашим суперникам. Проте «переможці» замість того, щоб зайнятися розв’язуванням багатьох гострих соціально—економічних проблем регіону, вдаються до неприпустимих дій з переслідування політичних опонентів. Прикро, що і обласна державна адміністрація безцеремонно втручається в діяльність судової влади, самоврядних органів, засобів масової інформації, чим дискредитує державну владу як таку в очах широкого загалу.

Політвиконком «Трудової України» не обійде увагою жодного факту політичних розправ. Ми залишаємо за собою право звернутися до Президента України з вимогою втрутитися в політичну ситуацію у Кіровограді і зупинити чиновницьке свавілля.

З повагою, Сергій ТІГІПКО, голова партії «Трудова Україна».