Київ

Напередодні Дня фізичної культури і спорту, який відзначатиметься завтра, київський міський голова Олександр Омельченко поздоровив киян з цим святом. У його привітанні відзначено внесок мешканців міста у розвиток спорту в країні. Зокрема, до складу збірних команд України увійшли 130 спортсменів-киян, які виборюють право на участь у XXVІІІ літніх Олімпійських іграх в Афінах.
О. Омельченко відзначив також наполегливу роботу колективів 72 дитячо-юнацьких спортивних шкіл та шкіл олімпійського резерву, в яких навчається більш як 31 тисяча дітей та підлітків. Він також пообіцяв, що Київрада та міська адміністрація і надалі робитимуть усе можливе, щоб фізична культура і спорт у столиці неухильно розвивалися. У привітанні висловлено впевненість, що на міжнародній спортивній арені кияни завжди демонструватимуть не тільки високу спортивну майстерність, а й усі кращі риси нашого народу, гідно представлятимуть перед усім світом нашу державу і рідне місто. Міський голова побажав спортсменам, тренерам, ветеранам спорту та шанувальникам фізичної культури міцного здоров’я, щастя й успіхів у спорті та в житті.
 Шахи
Іванчук і Пономарьов зіграли класно
У «матчі нового століття», що відбувся у Кремлівському палаці в Москві, збірна світу отримала упевнену перемогу над командою Росії з рахунком —52:48. Приємно, що до складу команди «решти світу» входили українці Руслан Пономарьов та Василь Іванчук.
Завершального дня відбулися партії одразу двох турів. У передостанньому росіяни поступилися з різницею в очко. Однак вирішальний тур почався з нічиєї в партії Володимира Крамника з Русланом Пономарьовим і поразки Петра Свідлера від Олексія Широва. Практично очко, завойоване «новим іспанцем» Шировим, стало визначальним. Було зрозуміло, що росіянам уже не відігратися. Рахунок десятого туру — 5:5, а остаточний у матчі — 52:48 на користь збірної світу.
Найбільше очок своїй команді приніс іспанець Широв —сім у десяти турах. Українці Іванчук та Пономарьов набрали по шість очок (не програвши жодної партії) —другий показник.
10-й тур. Олексій Широв (Іспанія) — Петро Свідлер — 1:0. Ілля Смірін (Ізраїль) — Олексій Дреєв — 0:1. Анатолій Карпов — Юдіт Полгар (Угорщина) — 1:0. Теймур Раджабов (Азербайджан) — Сергій Звягінцев —1:0. Борис Гельфанд (Ізраїль) — Олександр Грищук —0,5:0,5. Олександр Морозевич — Василь Іванчук (УКРАЇНА) — 0,5:0,5. Євген Бареєв — Петер Леко (Угорщина) — 0,5:0,5. Вішванатан Ананд (Індія) —Гаррі Каспаров — 0,5:0,5. Руслан Пономарьов (УКРАЇНА) — Володимир Крамник — 0,5:0,5. Олександр Халіфман — Найджел Шорт (Англія) — 0,5:0,5.
 Футбол
Увага до суперників
Наступного тижня чотири українські клуби розпочнуть виступи в основних турнірах єврокубків. Зрозуміло, що тепер найпильніша наша увага — до їхніх суперників. Результати останніх турів національних чемпіонатів. Англія. «Ньюкасл» — «Лідс». 0:1. Нідерланди. «Фейєноорд» — «Ексельсіор». 4:1. Австрія. «Пашинг» — «Аустрія». 3:1. Німеччина. «Вердер» — «Нюрнберг». 4:1.
А в Києві триває продаж квитків на матч 18 вересня «Динамо»—«Ньюкасл», що розпочнеться на НСК «Олімпійський» о 21.45. Ціни — 5, 10, 15, 20, 30, 40 і 50 гривень.
Який буде діагноз?
У столиці України працюють повноважні представники комісії УЄФА з тренерської освіти — Георгій Мезеї (Угорщина) і Зденек Сівек (Чехія). Вони спостерігають за роботою екзаменаційної комісії Федерації футболу України на останньому етапі спецкурсів для отримання тренерських ліцензій окремими наставниками українських команд: Грозним, Мухановим, Краковським, Леоновим, Слободяном, Щербаковим, Онищенком, Кондратовим, Федорчуком, Білоконем, Кащеєм, Якубовським.
Але для слухачів спецкурсів, ФФУ, її центру ліцензування особливо важливо те, який «діагноз» поставлять представники УЄФА. Їх висновки мають вплинути на рішення про визнання української тренерської ліцензії не тільки в нашій країні, а й за кордоном.
 Хокей
Почали з перемоги
Стартував черговий чемпіонат СЄХЛ. Київський «Сокіл» у Гродно обіграв білоруський клуб «Німан» —2:1 (за булітами).