Шановні співвітчизники!
Днями лідери кількох політичних партій та блоків заявили про намір розпочати великомасштабні акції для зміни існуючої влади. Сподіваючись залучити до цих заходів якомога більше громадян, заручитися їхньою підтримкою в реалізації своїх далекосяжних політичних цілей та інтересів, вони не гребують відвертою брехнею, інсинуаціями на адресу законної влади, у тому числі правоохоронних органів.
Одна з найбезпрецедентніших спроб скомпрометувати міліцію перед населенням — заяви деяких політиків про начебто встановлення стеження з боку правоохоронців за окремими представниками так званої опозиції. Водночас будь-які законні дії органів внутрішніх справ з припинення порушень громадського порядку, перевірки діяльності певних комерційних структур, розслідування деяких правопорушень трактуються як свавілля з боку міліції і навіть виконання нею чиїхось політичних замовлень. За цими діями виразно простежується намір принизити авторитет і гідність органів внутрішніх справ, протиставити їх народу, зрештою — перешкодити виконанню ними своїх обов’язків з охорони громадського порядку в ході ініційованих «опозицією» масових акцій.
У відповідь на спроби скомпрометувати міліцію, втягнути її в політичне протистояння МВС України заявляє, що органи внутрішніх справ діють і діятимуть суворо в рамках Конституції, законів України, присяги на вірність українському народові.
Поважаючи законне право громадян на вільне виявлення своїх політичних поглядів, Міністерство внутрішніх справ України нагадує, що реалізовуватися воно може й повинне лише відповідно до чинного законодавства. Враховуючи досвід попередніх років, звертаємо увагу на можливі негативні наслідки масових акцій для громадського порядку, безпеки людей.
Закликаємо співвітчизників виявляти стриманість, взаємоповагу, не порушувати громадський порядок, не піддаватися на провокації екстремістськи налаштованих осіб.
Міністерство внутрішніх справ України покладається на ваше прагнення зберегти в Україні політичну стабільність, громадський мир та злагоду.
Центр громадських зв’язків МВС України.