Візит Уповноваженого з прав людини Російської Федерації Олега Миронова до України завершується в Харкові. Там після відвідання, в супроводі його української колеги Ніни Карпачової, україно-російського кордону заплановано підписання двома омбудсменами угоди, що регламентує дотримання прав людини, котра перетинає кордон. 
Олег Миронов задоволений візитом до України та підсумками своїх зустрічей з першими особами держави.
Російський гість не обмежився офіційними зустрічами і відвідав Київський слідчий ізолятор № 13 (Лук’янівський), де ознайомився з умовами утримання громадян Росії. Миронов і Карпачова підтвердили кричущі факти порушення прав людини, а саме принижень та побиття в слідчих ізоляторах і України (де утримують 450 російських громадян), і Росії. До речі, наш омбудсмен так і не добилася від Росії цифри кількості українських громадян, котрих утримують там у СІЗО. Відомо лише, що в тюрмах їх перебуває 3676. А громадян Росії за українським колючим дротом — 1650. Уповноважені дійшли висновку про необхідність підписання угоди про обмін засудженими громадянами, щоб вони відбували покарання у своїх країнах.
Крім того, Ніна Карпачова вважає: масштаб порушень прав людини в СІЗО такий великий, що одним із запобіжних заходів могло б стати зменшення терміну попереднього затримання в Україні з трьох до двох діб. «Якби перші особи держави відвідали бодай один слідчий ізолятор, проблему розв’язали б швидше», — наголосила вона.
Олег Миронов заявив журналістам, що в наших країнах однаково порушується увесь комплекс прав людини. А виокремити можна політичні (слово «вибори» змінило свій сенс, під ним розуміють «призначення» або «підкуп») та соціальні, бо злидні, що захлеснули Росію та Україну, — одне з найгрубіших порушень людських прав.
Зі злиднями, які в деяких областях України сягають, за даними Карпачової, 70 відсотків, пов’язана інша проблема — трудова міграція. Нині на стадії підготовки доповідь про захист прав трудових мігрантів. Тільки на сезонні роботи до Росії виїжджають майже 3 млн. українців, які, по суті, там безправні. Карпачова вже отримала негативну відповідь влади на прохання підписати Конвенцію ООН про захист прав трудових мігрантів. А від Президента чекає відповіді на ініціативу підписання подібної європейської конвенції.