У Верховній Раді тривають консультації з утворення парламентської більшості. Розширився вже і їх формат: відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, лідера фракції «Наша Україна» Віктора Ющенка і представника дев’яти фракцій—ініціаторів утворення більшості, лідера фракції ПППУ і «Трудова Україна» Сергія Тігіпка. За словами лідера Українського народного руху Юрія Костенка, котрий також був присутній на цій зустрічі, «Наша Україна» пропонує підписати коаліційну угоду і програму діяльності більшості. Основними позиціями угоди є реформування малого і середнього підприємництва і розв’язання у такий спосіб соціальних проблем. У документі, на думку його ініціаторів, має бути обов’язково вказано склад коаліції, а також склад уряду
«Наша Україна» наполягає на тому, щоб переговори про утворення більшості відбувалися між усіма фракціями, а не лише «дев’яткою» чи «десяткою», й виступає проти того, щоб «дев’ятка» була ініціатором проведення цих переговорів.
У свою чергу, Сергій Тігіпко повідомив журналістам, що фракції, які ведуть переговори, вже підійшли до етапу підготовки проекту коаліційної угоди, яку зможуть розглянути фракція «Наша Україна» та фракції «дев’ятки». Він висловив упевненість у тому, що найближчим часом такий документ буде підготовлено. С. Тігіпко вважає: якщо в парламенті буде створено більшість, вона повинна буде «переглянути керівні посади у Верховній Раді». Але не голови та його заступників, а керівників парламентських комітетів, які має бути передано більшості за винятком «класичних опозиційних» (зокрема, з фінансових питань). Водночас, на думку С. Тігіпка, спочатку треба «усвідомити зміни», які повинні пройти в країні, провести переговори з Президентом, а вже після того говорити про посади.
Переговори Віктора Ющенка та Сергія Тігіпка відбувалися в кабінеті Голови Верховної Ради України Володимира Литвина. У цей час до кабінету глави парламенту заходила й лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко. Однак вона запевнила журналістів, що була там «з особистих питань» і участі у переговорах не брала.
У середу з представниками дев’яти парламентських фракцій, ініціаторів створення більшості, зустрівся Президент України Леонід Кучма. Як повідомив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» лідер депутатської групи «Демократичні ініціативи» Степан Гавриш, сторони обговорювали принципи формування більшості та коаліційного уряду на основі дев’яти фракцій та «Нашої України». За словами С. Гавриша, Президент погодився бути учасником процесу утворення парламентської більшості, однак він не може бути його ініціатором.