Ранкове і денне засідання 12 вересня
З ранку в центрі уваги парламентаріїв були дві чарівні жінки-депутати, хоча й з різних приводів. Лілію Григорович колеги вітали з ювілейним днем народження, а Юлія Тимошенко не раз з трибуни наполягала на розгляді Верховною Радою саме сьогодні подання Генпрокурора про отримання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності й арешту. «Можете прийняти будь-яке рішення, але прийміть його сьогодні», — закликала колег-депутатів Ю. Тимошенко, посилаючись на рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради, який рекомендував парламенту розглянути подання, але не давати згоди на притягнення й арешт. 
А Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про своє рішення: без розгляду повернути подання Генпрокуратурі як невмотивоване і малодоказове. Він відстояв свою думку й після консультацій під час вимушеної півгодинної перерви у засіданні Верховної Ради, оголошеної на вимогу фракцій БЮТ і Соцпартії.
На сесійне засідання цього дня (день прийняття рішень) винесено 14 проектів постанов, 24 законопроекти, які вже обговорено, і залишилося лише прийняти рішення. Окрім того, заплановано розглянути повторно з пропозиціями Президента 15 законопроектів, а наостанок ще й дев’ять питань за скороченою процедурою.
Зрозуміло, серед усіх проектів постанов найгарячішим виявився документ про порядок денний другої сесії ВР. Опозиційно налаштовані фракції вимагали включення до переліку питань про початок процедури усунення Л. Кучми з посади Президента в порядку імпічменту; про інформацію з приводу зловживань голови ДПА; надання лідерам опозиції можливості виступити по державному телебаченню тощо. Переважна більшість цих пропозицій не набрала необхідної кількості голосів. Зате вдалося додати до переліку порядку денного питання про відновлення історичної справедливості у боротьбі за свободу і незалежність країни, про жертви нацистських переслідувань, про запровадження стипендії ВР курсантам Харківського танкового інституту, а також студентам-сиротам та деяким іншим.
Після перерви народні депутати прийняли низку постанов про проведення восени цього року парламентських слухань про становище молоді, розвиток загальної середньої освіти, про стан української культури тощо. У першому читанні схвалено законопроекти про внесення змін до чинного законодавства про стандарти якості та безпеки харчових продуктів, відповідальності та контролю за сплатою внесків на соцстрахування та інші.