Літаки ВПС США за кілька днів до річниці терактів відновили патрулювання в небі Нью-Йорка і Вашингтона. Спочатку його планували лише сьогодні, але спецслужбами США був зафіксований сплеск електронного спілкування між членами «Аль-Каїди».

***
Держдепартамент США закликав співгромадян, які перебувають за кордоном, бути в ці дні особливо пильними, оскільки терористи «шукають нині легші мішені».
***
Упродовж усього нинішнього тижня американські військові бази та посольства перебуватимуть у стані підвищеної готовності.
***
Посольство США в Індонезії закрито на невизначений термін, «аж до наступного повідомлення».
***
Найбільшу активність членів «Аль-Каїди» цими днями зафіксовано на території Афганістану.
***
Підрозділ Скотланд-Ярду із боротьби з тероризмом офіційно попередив населення про можливі теракти у Великій Британії. Британців закликали проявляти пильність і повідомили, що сили правопорядку перейшли на посилене несення служби у громадських місцях, на вулицях і площах міст, на вокзалах і в аеропортах.
***
Командування армії оборони Ізраїлю оголосило про термінову мобілізацію резервістів, які обслуговують протиракетні установки «Патріот». Ізраїль, за даними спецслужб, вважає, що належить до групи перших кандидатів на терористичний удар.
***
Дружина американського президента Лаура Буш у своєму телезверненні попросила батьків не вмикати телевізор 11 вересня: «Не дозволяйте дітям дивитися на літаки, що атакують будинки і руйнують хмарочоси».
***
Сьогодні рано-вранці в Нью-Йорку відбудеться урочистий похід волинщиків і барабанщиків із п’яти районів міста до місця трагедії.
***
О 8.46, коли рівно рік тому перший із викрадених терористами літаків урізався в північну вежу Всесвітнього торгового центру, Нью-Йорк вшанує пам’ять 2 819 загиблих хвилиною мовчання.
***
Відкриє траурну церемонію в котловані на місці ВТЦ губернатор штату Нью-Йорк Джордж Патакі. Потім мер найбільшого міста США Майкл Блумберг передасть слово колишньому міському голові Рудольфу Джуліані, який зачитає поіменний список загиблих.
***
О 9.03 буде оголошено другу хвилину мовчання — час зіткнення другого літака з південною вежею ВТЦ.
***
О 9.04 до котловану глибиною з семиповерховий будинок почнуть спускатися родичі жертв терактів для покладання квітів, які буде збережено й використано під час створення постійного меморіалу в пам’ять про вересневі події.
***
О 9.59 — момент руйнації першої з веж. Під час зачитування списку загиблих буде зроблено ще одну хвилинну паузу.
***
О 10.29, коли рік тому обрушилася північна вежа-близнюк, завершиться ранкова церемонія — четвертою хвилиною мовчання та дзвоном.
***
Упродовж усього дня в США та інших країнах проводитимуться меморіальні заходи. В Києві в Національному художньому музеї відкриється виставка американського фотохудожника Джоела Меєровіца. В церемонії візьмуть участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Карлос Паскуаль, Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко та інші.
***
Телеканал «Аль Джазіра» стверджує, що в своєму розпорядженні вони мають новий запис голосу Усами бен Ладена, в якому він називає імена деяких терористів-смертників, котрі скоїли теракти 11 вересня і, за словами бен Ладена, «змінили хід історії».
***
Крім того, в завтрашньому телепоказі «Аль Джазіри» — зізнання двох бойовиків «Аль-Каїди», котрі розкажуть світові, як організація вчинила теракти.