Президент України Леонід Кучма доручив Кабінетові Міністрів у цьому місяці розглянути всі питання, пов’язані з підготовкою і забезпеченням українських спортсменів, котрі візьмуть участь у ХХVІІІ Олімпійських іграх в Афінах.
Підбиваючи підсумки наради з участю членів оргкомітету з підготовки спортсменів до Олімпіади-2004, керівництва адміністрації Президента, профільного комітету Верховної Ради, членів уряду та регіональних органів влади з питань фізкультури і спорту, Леонід Кучма сказав, що «нинішня ситуація, не викликає оптимізму, насамперед у тих, хто готує спортсменів вищої кваліфікації». Президент також відзначив незадовільний стан медико-біологічного забезпечення атлетів, створення належних умов для тренувань. «У Києві за десять років не збудовано жодного серйозного спорткомплексу», — сказав глава держави.
За словами Президента, стипендії, встановлені для наших спортсменів і тренерів у розмірі 76,5 гривні, — «це сором для всіх нас». Леонід Данилович підкреслив необхідність підвищити статус професіональних тренерів, розробити для них соціальні програми, надати державні стипендії. Глава держави зауважив, що потрібно залучити позабюджетні кошти на розвиток спорту і розробити механізми, які сприяли б залученню таких коштів. Президент сказав, що сам збирається побувати на відкритті Олімпіади у Греції, «коли вже пообіцяв, то ми повинні їхати у всеозброєнні». Леонід Кучма вважає, що Україна здатна зробити все, щоб її олімпійська збірна виступила гідно.