Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах у понеділок побував на ряді підприємств, культурних закладів і торгових центрів столиці. Згодом у міській державній адміністрації відбулася нарада за його участю.

Анатолій Кінах, зокрема, висловив думку, що маємо вдосконалювати законодавство, у тому числі і закон про Київ, на базі напрацьованого досвіду. На його переконання, «потрібно робити кроки щодо політичної і конституційної реформ», але не як результат кон`юнктурної мети чи у вузько політичних, амбіційних інтересах.
Анатолій Кінах високо оцінив «відповідальне ставлення» київської міської влади «до делегованих повноважень з управління об’єктами державної власності, зокрема серйозними промисловими підприємствами». Прем’єр також повідомив, що уряд передав у парламент законопроект про управління державною власністю. Кабінет Міністрів також детально аналізує нині виконання договорів і доручень, якими права управління державною власністю були делеговані фізичним і юридичним особам, органам місцевої влади.
За підсумками поїздки керівника уряду буде сформовано протокол доручень Прем’єр-міністра міністерствам і Київській міській державній адміністрації, повідомив журналістів столичний голова Олександр Омельченко. Він звернув увагу на те, що прем’єр, порівняно зі своїми попередниками, «приділив стільки часу столиці».